Stofwisseling
Gedroogde en geconserveerde peulvruchten en granen hebben enzymremmers. Enzymremmers kunnen enzymactiviteit verlagen of stoppen en hebben hierdoor invloed op de stofwisseling.
Bommen
Bonen zijn proteïne bommen en graan zitten tjokvol met zetmeel. Ze zijn enorm zuurvormend voor het lichaam en daarom moeilijk te verwerken. Het kost je lichaam meer energie om dit voedsel te verteren en af te breken dan dat het oplevert.
Vet mesten
Granen, onze zetmeelbommen, zijn complexe suikers en worden door het lichaam omgezet in vet. Waarom denk je dat koeien en varkens granen krijgen? Precies! Zodat jij lekker het vet kunt eten. Deze voeding doet dus hetzelfde met jou..
Geplakt
Gluten, die in de meeste granen zitten, een slijmerige plakselachtige opslageiwit, bindt zich aan de wand van de dunne darm en kan de dikke darm beschadigen. Zo kunnen er problemen ontstaan met de spijsvertering en kunnen belangrijke voedingsstoffen niet meer goed opgenomen worden. En nog één dingetje, gluten zijn verslavend.
Gist
Vertering van gedroogde granen en bonen worden bemoeilijkt en verlengd, omdat ze erg geconcentreerd zijn. Het zetmeel in granen veroorzaakt gisting en laat je bloedsuikergehalte als een raket omhoog gaan.
Het groene bloed
Je kunt bonen en granen laten ontkiemen. Dan komt de voedingswaarde meer in balans en kan het lichaam het beter aan. Zo worden ze chlorofyl rijk, dit is het groene bloed en geeft je niet alleen energie maar treedt dan op als antioxidant dat toxische metalen en slijm verwijdert.
Liever niet
Kortom wil je vitaliteit en verjonging dan is het beter om bonen en granen links te laten liggen. Gedroogde bonen en granen zijn dood, het eten hiervan brengt je dood. Eet levend voedsel.
Meer weten?
Meer informatie hierover kun je terug vinden in
- Van Detox naar Regeneratie geschreven door Holistic Health Coach Naeyaert
- Het Glutengevaar, geschreven door neurowetenschapper Dr. David Perlmutter
- Broodbuik geschreven door preventiecardioloog William Davis.
Reactie plaatsen
Reacties